Dagje València

Dagje València

Op korte afstand van Jalón zijn er diverse hele mooie steden, die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Vandaag gaan we naar València op een uurtje rijden. We parkeren bij València Sud, waar we de metro nemen naar Marítim. Een klein stukje lopen en we komen bij de prachtige haven. We lopen de pier af tot het einde en genieten van de mooie omgeving en het schitterende weer. Hier zitten ook goede restaurants, waar we wellicht een volgende keer gaan eten.

De vlaggen van Valènciana en Spanje wapperen mooi in de wind.

Prachtige boten liggen in de haven.
We willen nog wat meer van de haven zien en lopen dus een stuk langs mooie oude havengebouwen in de richting van de grote kranen en de ferry. In de verte zien we in de richting van het centrum Ciutat de les Arts i les Ciències liggen, wat we al vaak van de andere kant hebben bezocht.

Oude havengebouwen.

We lopen langs de rivier in de richting van het Museu de la Ciències langs de Oceanográfico, een groot aquarium dat zeer de moeite waard is. We pikken nog even een wintermarktje mee en lopen langs het Palau de les Arts naar het park dat door heel València loopt over de oude rivierbedding. De rivier is nu omgeleid vanwege de overstromingen en hierdoor is een fantastisch groen park ontstaan door de hele stad.

Museu de la Ciències (Museum van de Wetenschappen).

Kerststalletje.

Palau de les Arts (Paleis van de Kunsten).

Het park bevat musea, speelplaatsen, voetbalvelden en het is er altijd een drukte van belang. We wandelen rustig verder in de richting van het centrum. Bij Mercat de Colón, een prachtig oud marktgebouw dat vol zit met restaurantjes en barretjes, eten we een heerlijke paella.

Mercat de Colón.
Na een zeer geslaagde dag rijden we weer terug naar Jalón.
Ook hiervan genieten?

SPANJE Costa Blanca verhuurlicentie VT-473548-A www.casasolvinojalon.nl/
Wij verhuren onze luxe villa in Jalón (Alicante) voor max 10 personen met een prachtig uitzicht, in een geweldige omgeving. De villa heeft 5 slaapkamers en 3 badkamers en is opgedeeld in 2 woonlagen, elk met eigen woonkamer en keuken. Alle woonkamers en slaapkamers hebben eigen airco’s. De villa heeft een grote tuin en privé verwarmd zwembad. Veel privacy en te doen in de omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *