Vakantie villa te huur in Jalon

Wandelroutes omgeving Jalon

Wandelroutes omgeving Jalon

Voor ieder niveau is er wel een geschikte wandelroute in de Jalon Vallei. Of verder in de regio zie de bijgevoegde link.

Wandelingen Costa Blanca

Wandelen

De Costa Blanca is een prima wandelgebied. Langs de kust en in de kustgebergten lopen vele goed gemarkeerde wandelpaden. Vooral de wandeling op de Penyal d’Ifac en op de Montgó zijn de moeite waard. Ook zijn er ecologische wandelpaden tussen Calp en Benissa en in Denia en Xàbia (Jávea). Rond Jálon wandelt u over historische wandelpaden op zoek naar ruïnes uit de Moorse tijd en de oude waterputten. Uitgestrekte wijnvelden, sinaasappel- en amandel boomplantages liggen rondom het dorp. Het dorp is omgeven door groene heuvels en bergen; De Sierra Bernia, een heuvelrug die meer dan 1000 meter hoog is. Vanuit Casa Solvino zijn er prachtige natuurwandelingen te doen, o.a. naar grotten of naar de top van La Solana, waar je aan drie kanten zeezicht hebt. Er zijn pittige wandelingen te maken, maar het is ook prima mogelijk om een nagenoeg vlakke wandeling te maken naar plaatsjes als Lliber, Jalón, Alcalalí en Parcent, die allemaal te zien zijn vanuit Casa Solvino.

Bergklimmen

Naast de vele mogelijkheden om te wandelen (ook voor de zeer ervaren wandelaars) is het in de nabije omgeving van Casa Solvino ook mogelijk om daadwerkelijk te wandklimmen/rotsklimmen. Hiervoor zijn diverse loodrechte rotswanden met klimtouwen beschikbaar.