Vakantie villa te huur in Jalon

Fietsroutes omgeving Jalon

Fietsroutes omgeving Jalon

Voor de recreatieve of actieve wielrenner is de Jalon Vallei een paradijs met heel veel fietsroutes van elk gewenst niveau. Niet voor niets houden diverse professionele wielerploegen hier hun winter trainingskamp. Bijna jaarlijks komt de Vuelta wel in de buurt van Jalon en in 2019 is de start van de Vuelta in Torrevieja geweest en waren er drie etappe’s in Costa Blanca. In Jalon is er ook een leuk wielercafé Velosol Cycling Bar gelegen in een ommuurde binnenplaats met allerlei wielerattributen aan de muur.

Voor het huren van (race)fietsen kan men terecht bij ALTA Bike Rental gevestigd in La Almazara Jalón. Waar men tevens terecht kan om er onder begeleiding fietsroutes te rijden (To Live Fit).

Fietsen aan en achter de Costa’s van de regio Valencia en Murcia

Wielrennen Jalon Vallei

Wielrennen en fietsen

Veel (ex-) fietsprofessionals hebben een huis in de omgeving van Jalón. Veel profteams gebruiken de omgeving ook veelvuldig als trainingsgebied. Deze teams en renners kom je dus ook regelmatig tegen als je in de omgeving fietst of rond rijdt. Ook voor het fietsen geldt dat je het zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Zeer uitdagende trajecten en klimmetjes zijn mogelijk, maar het is ook mogelijk om een wat vlakker parcours uit te zoeken door de dalen en langs de kust. Op diverse plekken is het mogelijk om fietsen te huren en onderweg is veel te zien en pleisterplaatsen zijn er volop.