Denia

Denia

Richard Schouten heeft de volgende bestanden met u gedeeld:
04 Gezellige pleintjes…JPG 01 Zicht op het kastee…JPG 14 Imposant kasteel IM…JPG 13 Gemeentehuis Denia …JPG
Toon bestanden share.ziggo.nl/ajax/share/09efb6ac00996e439ce9e760996e4b478b08ed4689f547df/1/8/Mzk
De link verloopt op 29 april 2021
———————————————
Denia
Weer een leuke wandeling in de omgeving, afgesloten met een late lunch c.q. een vroeg diner. Lekker op een terrasje in de zon en genieten van het lekkere eten tegen schappelijke prijzen.
Vandaag rijden we naar Denia in de nabije omgeving om daar een flinke wandeling langs de kust en door het stadje te maken. We parkeren in de buurt van de haven. Daar hebben we een prachtig zicht op het kasteel dat boven de stad uit torent.
Foto 1: Zicht op het kasteel van Denia vanuit de haven
We lopen langs de boulevard verder en bewonderen de mooie jachten in de haven. Heel veel zeilboten en geweldig luxe jachten die op de Kanaaleilanden geregistreerd zijn.
Van deze haven vertrekken ook ferry’s naar Ibiza, Majorca. Aan de boulevard ook veel terrasjes om een hapje en een drankje te doen, maar voor ons is het nog te vroeg. Wij lopen verder langs mooie zandstranden.
Foto 2: Gezellige pleintjes
Een hele grote groep kanoërs krijgen instructie op het strand. Wij blijven even kijken en zien daarna dat ze massaal naar de kano’s gaan en zo hard mogelijk vertrekken. De ene is duidelijk beter en sneller dan de andere. Voor ons een leuk gezicht.
Op de strandjes zijn families aan het genieten van de zon en de zee. De kinderen vermaken zich opperbest. Na een kilometer of 7 lopen we iets landinwaarts terug naar de stad. Daar slenteren we nog wat door de gezellige straatjes van Denia.
Net zoals overal in Spanje zijn de terrasjes weer goed gevuld. De Spanjaarden houden van buiten eten en drinken of het nou voor ontbijt, koffie, lunch, borrel of diner is.
Het centrum van Denia is heel leuk met veel mooie oude gebouwen zoals de gemeentehuis en een beursgebouw. En overal wordt het gedomineerd door prachtige zichten op het grote, imposante kasteel dat ook te bezoeken is. Altijd leuk met kinderen.
Foto 3: Gemeentehuis Denia
Foto 4: Imposant kasteel
Wij zijn van plan om bij Els Magazinos te gaan eten, dat is een foodcourt waar allerlei leuke restaurantjes bij elkaar zitten. Helaas is het te druk en staat er een grote rij voor de deur. Wij lopen door naar een leuk pleintje waar we nog net het laatste plekje op een terras kunnen innemen.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *